Official Integration for Billingo

Description

FUNKCIÓK

A hivatalos Billingo plugin használata a Billingo előfizetési csomagokkal rendelkező felhasználók számára funkciókorlátozások nélkül elérhető.

Bővítményünk a 2.0.0-ás verziót követően már a V3-as Billingo API kapcsolatot használja, amelynek köszönhetően még jobbá tehetjük a pluginünket.

Korábbi verzió használata esetén átállási segédletünket itt találod: https://support.billingo.hu/content/797736961

  • Manuális számla kiállítás – Amennyiben szereted ellenőrizni a rendeléseid a számla kiállítás előtt, lehetőséged van a számlák kiállítására egyesével. Minden beérkező rendelésnél a megjelenik majd a számlakészítés opció, ahol módosíthatsz a beállításokon is.
  • Díjbekérő készítés – Pluginünk segítségével dönthetsz úgy, hogy díjbekérőt küldesz a vásárlóidnak első körben. Ebben az esetben, a függőben lévő rendelési állapotban egy díjbekérőt küldünk ki, majd a befizetést követően egy számlát tudsz kiállítani a rendelésről. A díjbekérő készítést fizetési módonként is beállíthatod.
  • Automata számlakészítés – Az automatizmusok nagyban segíthetik az adminisztratív teendőid, emellett rengeteg időt spórolhatsz. A beállítási lehetőségek között megadhatod, hogy milyen rendelési állapotban kerüljenek kiállításra a számláid. Természetesen dönthetsz úgy, hogy elsőre csak piszkozatot készítesz, így lesz egy ellenőrzési lehetőséged is
  • Automatikus sztornózási lehetőség – Abban az esetben, ha a vásárlód visszamondja a rendelését, viszont már kiállítottad a számlát, lehetőséged van a felületről sztornózást indítani. Megadhatod, hogy melyik rendelési állapotban készítsünk neked sztornó számlát.
  • Számla típus választás – Kiválaszthatod, hogy vásárlóid számára hagyományos, vagy elektronikus számlát szeretnél kiállítani a webshopodból. Természetesen bármikor módosíthatsz, ha esetleg változtatni szeretnél.
  • Nyelvesítési opciók – Számláid Magyar, Angol, Német, Francia, Horvát, Olasz, Román és Szlovák nyelven egyaránt kiállíthatod. Ezen felül bekapcsolhatod azt is, hogy ha valaki a weboldaladtól eltérő nyelven használja a böngészőjét, az adott nyelven kerüljön kiállításra a számla. Ehhez az opcióhoz WPML és Woocommerce Multilingual bővítményre is szükség van.
  • Megjegyzések kezelése – Van lehetőséged arra, hogy globálisan adj megjegyzést a számláidhoz, de természetesen egyesével is tudod módosítani a kiállított számlák megjegyzéseit. Ezen felül hozzáadhatod a Barion tranzakciós fizetési azonosítót és a termékeid cikkszámát hozzáadhatod a tételek megjegyzéseihez is.
  • Adószámmal kapcsolatos funkciók – Bizonyos vásárlási esetekben előfordul, hogy az adószámot fel kell tüntetni a kiállított számlákon. Ennek a megadását a WooCommerce alapvetően nem teszi lehetővé, viszont bővítményünk segítségével a rendeléseknél bekérheted a vásárló adószámát, majd ezt a kiállított számlán könnyedén, automatikusan megjelenítjük számodra.
  • ÁFA beállítások – Nem a szokványos ÁFA beállításokat kell használnod? Esetlegesen vannak olyan tételek a termékeid között, amelyeket 0%-os ÁFA helyett AM vagy egyéb más jelöléssel helyettesítenél? Semmi gond, mert erre is tudunk megoldást nyújtani számodra. A beállításaidnál megadhatod, hogy az ÁFA felülírás a teljes termékpalettádra érvényes legyen, vagy csupán a 0%-os termékekre, ezen felül megadhatod azt is, hogy a szállítási díjakra vonatkozzon e a felülírás vagy sem. Természtesen, felsoroltuk neked azokat a választási lehetőségeket is a felületen, amellyel felülírhatod az alapértékeket.
  • Fizetési módok és kapcsolódó funkciók – A WooCommerceben telepített fizetési módok megjelennek a Billingo modulban. Minden fizetési módod mellett kiválaszthatod azt, hogy mi jelenjen meg a kiállított számlán. Tehát, ha például közvetlen banki utalással fizet valaki, beállíthatod, hogy a számlán a fizetés módja átutalás legyen. Ezen felül minden fizetési mód esetén beállíthatod azt is, hogy hozzunk e létre díjbekérőt, vagy ha az adott rendelés sikeres volt, fizetettnek jelöljük e a kiállított számlát/díjbekérőt. Tehát, ha online bankkártyával fizet a vásárlód, és sikeres a vásárlás, az automatikusan kiállított számla egyből fizetettként kerül kiállításra.
  • Kuponok használata – Abban az esetben, ha webáruházadban kuponokat is használsz, a kiállított számláidon ezek a kedvezmények is meg fognak jelenni. Ehhez csupán engedélyezned kell a webshopban a kuponhasználatot, majd a Billingo bővítmény ezt automatikusan feltünteti a számláidon.
  • Számla értesítő rendszer – A vásárlók tájékoztatása mindig elsődleges szempont a rendelésekkel kapcsolatosan. Ebből nem maradhat ki a számlázás sem. Az általunk készített bővítmény segítségével automatikusan e-mailben elküldheted a felhasználóidnak a kiállított díjbekérőket és számlákat egyaránt.
  • Rendelések kezelése – A rendelésektől kiállított számlák közvetlenül a rendeléskezelőből is megnyithatók. A PDF fájl letölthető a rendelési adatlapról. Minden számla készítésénél létrehozunk egy megjegyzést a rendeléshez, amin láthatod, hogy mikor és milyen sorszámmal készült el az adott számla.
  • Támogatás és hibakezelés – Bővítményünk fejlesztése során törekszünk arra, hogy minden jelzést megfelelően tudjunk kezelni. Ahhoz, hogy a bejelentéseknek könnyedén utána tudjunk járni, elhelyeztünk egy hibakereső kódot a pluginünkben. Ennek a kódnak és a naplófájloknak köszönhetően, kérdés esetén azonnali segítséget tudunk nyújtani számodra kollégáinkkal.

HASZNÁLAT

Az összekötés a két felület között rendkívül egyszerű. Folyamatosan frissítjük felhasználói kézikönyvünkben az összekötésre vonatkozó segédletünket is, ahol lépésről lépésre mutatjuk be a bővítmény használatát.

A segédletet ide kattintva érheted el: https://support.billingo.hu/content/97255646

Pár kiemelt pont a működéssel kapcsolatosan:
* Telepítést követően a WooCommerce/Beállítások menüpontban a Billingo fülön add meg a fiókodból kinyert API kulcsokat, majd ments rá a felületre.
* Állítsd be a számodra megfelelő opciókat a funkciólistában.
* Ezt követően a rendeléseidnél megjelenik jobboldalon egy számla szerkesztésre vonatkozó felület, itt manuálisan is ki tudod állítani a számláid rendelésenként.
* Amennyiben az automatikus számla készítést választottad, a rendelés megfelelő állapotba állítását követően (pl.: Teljesítve) kiállítjuk a számlát.
* Bizonyos rendelésenként az opciók gombra kattintva kikapcsolhatod a számlázást és adhatsz hozzá egyéni megjegyzést is.
* Választhatsz ki sztornó állapotot is, így, ha a megadott rendelési állapotra állítod a rendelés státuszát (Pl.: visszamondva), a sztornó számla automatikusan elkészül.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A számla tételek és információk generálás előtt módosíthatók a wc_billingo_clientdata és wc_billingo_invoicedata filterekkel. Előbbi az ügyfél adatokat módosítja, utóbbi a számlán lévő tételeket. Ez minden esetben az éppen aktív téma functions.php fájlban történjen, hogy az esetleges plugin frissítés ne törölje ki a módosításokat!

Például:

<?php
// Számlanyelv változtatás
add_filter('wc_billingo_invoicedata', 'wc_billingo_lang', 10, 2);
function wc_billingo_lang($data, $order) {
    $data['template_lang_code'] = 'en';
    return $data;
}

Installation

  1. Töltsd le a bővítményt vagy telepítsd bel a Bővítmények menüpontban
  2. WooCommerce / Beállítások oldal alján megjelennek a Billingo beállítások, ezeket be kell állítani
  3. Beállíátsok elmentése után lehetőség van a fizetési módok összepárosítására a billingo rendszerében megfelelővel

Reviews

8 лістапада, 2023
Elégedett vagyok a plug-innal, köszönöm, egy megjegyzésem lenne, ami miatt aggódom, hogy jó lesz-e a kiállított számla: amikor cég/vállalkozás stb. részére állítok ki számlát, a vásárló neve sorba beleteszi a magánszemély nevét is, aki vásárolt. Megrendelés leadásakor, amikor a vásárló az adatait adja meg, akkor először beír egy nevet (ált. az ő saját nevét, legyen itt most például Minta Anita), aztán a második sorban jelenik meg a céges név, akinek számlázunk (legyen például Manó Bölcsőde). A kiállított számlán a következő név szerepel, ebben a formátumban: "Manó Bölcsőde - Minta Anita". Aggódom, hogy amikor ezt a számlát el akarják számolni, nem kellene ott lennie a magánszemély nevének. Köszönöm, ha ebben segít valaki, hogyan tudnám ezt megoldani. Tünde
8 лютага, 2022
Remek plugin, szinte minden fontos dolog könnyedén beállítható. Fejlesztőknek lehetne benne valamivel több filter. Az ÁFA kapcsán például nehezen módosítható, ha egyedi beállítás szükséges.
10 лютага, 2021 4 replies
Ami eddig megvan szuperül működik! Elégedett vagyok! 1. javaslat: Előre utalásnál a megrendelésnél a Woocommerce felületen ott van a díjbekérő száma mikor indítom a számla készítést. A beállítási felületen lenne egy új választási lehetőség, mint ahogy jelenleg a megrendelés azonosítót hozzá lehet rendelni a megjegyzéshez, egy ilyen jelöléssel a díjbekérő száma is bekerülhet a számlára a megjegyzésbe, amivel a két dokumentumot lehet azonosítani és a könyvelők munkáját is lehet egyszerűsíteni. 2. kérdés: Előre utalásnál a Billingó felületén a Díjbekérő és a Számla státuszát lehet-e automatikusan "Kintlévő" helyett "Fizetett"-ra állítani? Ha lenne erre is egy beállítási lehetőség a bővítmény beállítási felületén, és nem lenne szüksége ezért belépni a Billingo felületre és ezeket egyesével, kézzel lekezelni. Ha küldök díjbekérőt, azután a számlát már csak akkor készítem el, ha megérkezett a pénz a számlámra, tehát kifizette.
25 студзеня, 2021 1 reply
Sajnos állandóan hiba kód hiba kód hátán, törölni kellett és most manuálisan kell számlázni.... 🙁 nagyon szomorú de közbe a support nagyon kedvesen segített
Read all 12 reviews

Contributors & Developers

“Official Integration for Billingo” is open source software. The following people have contributed to this plugin.

Contributors

Changelog

= 3.6.1
* Fejlesztés: Support folyamat és hibakeresés javítása

= 3.6.0
* Fejlesztés: WooCommerce High-Performance Order Storage kompatibilitás

= 3.5.0
* Fejlesztés: Hiányzó számlatömb vagy bankszámla automatikus eltávolítása
* Fejlesztés: Kerekítés optimalizálása

= 3.4.7
* Javítés: Termék árak kerekítéséből adódó netto/bruttó eltérés hiba javítva

= 3.4.6
* Fejlesztés: Adószám kinyerés optimalizálása, vendég vásárlónál felhasználó figyelmen kívül hagyása

= 3.4.5
* Fejlesztés: Opció a manuális számlakészítésnél használt típus alapértelmezett beállítására

= 3.4.4
* Javítás: ÁFA Jogcím speciális esetben beragadt

= 3.4.3
* Fejlesztés: Szállítási adóknál az extra üres ÁFA kulcsok kihagyása.

= 3.4.2
* Fejlesztés: <0.5 sor adó számítás javítás

= 3.4.1
* Fejlesztés: PHP verzió kompatibilitás javítása

= 3.4.0
* Fejlesztés: Biztonsági frissítés

= 3.3.9
* Fejlesztés: Piszkozatnál “Küldés Billingon keresztül” opció bekapcsolható

= 3.3.8
* Fejlesztés: Mennyiségi egység felülírási lehetőség

= 3.3.7
* Fejlesztés: Frissítés közbeni Woocommerce hiány által okozott rendszerhiba megszüntetése

= 3.3.6
* Javítás: Új telepítésnél hiányzó napló mappa automatikus létrehozása

= 3.3.5
* Fejlesztés: Többszörös számlagenerálás kizárása, ha a rendelés több lapon is nyitva van

3.3.4

  • Fejlesztés: Manuális számlakészítéskor korábbi díjbekérő figyelmen kívül hagyására opció (rendelés módosítás esetén szükséges)

3.3.3

  • Javítás: -0% áfakulcs megoldva kedvezményeknél

3.3.2

  • Javítás: jogcím mező elállítódás

3.3.1

  • Fejlesztés: Javított szállító ÁFA lekérés
  • Fejlesztés: Cégnévre whitespace szűrés, hogy ne fogadja el a ” “-t cégnévnek

3.3.0

  • Fejlesztés: Bankszámla választás opció
  • Fejlesztés: “Pénzügyi teljesítést nem igényel” jelölés
  • Fejlesztés: Piszkozat is lehet fizetettnek jelölt (éles számla beállításai alapján)

3.2.7

  • Fejlesztés: WordPress dátum függvényre váltás, hogy elkerüljük az időzónák miatti gondokat
  • Fejlesztés: Log áthelyezve wp_content/uploads/billingo mappába, hogy ne törlődjön plugin frissítéskor

3.2.6

  • Fejlesztés: WooCommerce Subscriptions email csatolmány kompatibilitás

3.2.5

  • Javítás: hiányzó get_plugin_data() függvény hiba

3.2.4

  • Fejlesztés: 9.5% ÁFA kulcs támogatása

3.2.3

  • Javítás: Admin rendelés lista proforma ikon mutatása új rendeléseknél

3.2.2

  • Fejlesztés: Termék variáns hozzáadása a termék névhez

3.2.1

  • Javítás: Adatbázis tábla hiány önjavítás

3.2.0

  • Fejlesztés: Manuálisan is lehet piszkotatot létrehozni
  • Javítás: Automatikusan éles számla készült piszkozat helyett is

3.1.0

  • Javítás: Partner tárolás API Kulcs függőség bevezetése
  • Fejlesztés: Opcionális alrendelés számlázás tiltás

3.0.0

  • Fejlesztés: Billingo SDK csere konfliktus mentes megoldásra
  • Javítás: Adó kulcs lekérés pontosítása

2.6.0

  • Fejlesztés: Létező díjbekérő esetén számlagenerálás a díjbekérő alapján

2.5.1

  • Javítás: Fee adó típus

2.5.0

  • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.13-ra
  • Fejlesztés: ÁFA kulcsok és jogcímek felvétele

2.4.0

  • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.12-re
  • Javítás: Partner duplikáció

2.3.2

  • Javítás: Teljesítés dátum felülíródott
  • Javítás: Egyedi rendelési státuszoknál számla generálás indítás

2.3.1

  • Fejlesztés: Hiányzó fordítások pótlása

2.3.0

  • Javítás: E-mail küldés átdolgozva, megoldva a duplikált küldés, és a hiányzó gomb
  • Javítás: Storno számla generáláskor hiba javítva

2.2.0

  • Fejlesztés: Opció a szállítás megjelenítésére akkor is, ha 0 összegű
  • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.10-re
  • Fejlesztés: V2 számla konvertálása V3 API-s sztornózáskor
  • Javítás: Fallback fizetési mód hiba megszüntetve
  • Fejlesztés: Választható fallback fizetési mód
  • Javítás: Nullával osztás nulla értékű díjak esetén kizárva
  • Javítás: Számla link hiba az AJAX válaszban (generáláskor)

2.1.1

  • Fejlesztés: Cikkszám átadás “variable product” esetén is

2.1.0

  • Fejlesztés: E-mail beállítások egységesítve, díjbekérő és sztornó is küldhető automatikusan
  • Fejlesztés: Kompatibilitás rendelés sorszámozó pluginokkal

2.0.4

  • Fejlesztés: Javított HuCommerce compatibilitás (adószám mező használata)

2.0.2

  • Módosítás: Nem egész mennyiségek engedélyezve

2.0.1

  • Javítás: ÁFA felülírás hiba javítva

2.0.0

  • Fejlesztés: API átírva 3-as verzióra
  • Módosítás: Adószám mező és figyelmeztetés megjelenítési határ módosítás
  • !!! A frissítés telepítése után újra konfigurálni kell a Billingo Plugin beállításait! Új (v3) API kulcs igénylése is szükséges (https://app.billingo.hu/api-key [Hatáskör: Olvasás, Írás]).

1.10.0

  • Fejlesztés: Jobb szállító adó felismerés

1.9.9

  • Javítás: Log mappa külső hozzáférés megakadályozása

1.9.8

  • Javítás: Számla letöltése gomb az e-mailekben completed állapotra váltás esetén

1.9.7

  • Fejlesztés: Adószám mező mindig látható (nem csak 100e felett)
  • Fejlesztés: Tizedes érték engedélyezése mennyiségben
  • Javítás: Fizetési mód alapértelmezés, ha nincs párosítva.
  • Fejlesztés: Link a beállításokhoz a plugin lista oldalon

1.9.6

  • Fejlesztés: HuCommerce plugin adószám mezőjének automatikus kezelése

1.9.5

  • Fejlesztés: cím második sor átadása

1.9.4

  • Javítás: Magyarország kihagyása EU/EUK felülírásból

1.9.3

  • Fejlesztés: Email gomb szöveg módosítható beállításokból

1.9.2

  • Javítás: E-mail gomb fordíthatóság

1.9.1

  • Javítás: termék ÁFA lekérés módszer csere

1.9.0

  • Fejlesztés: Sztornózási képesség, manuálisan és automatikusan
  • Fejlesztés: Állítható mely rendelésállapotban jöjjön létre a számla

1.8.8

  • Fejlesztés: Díjbekérő számlák fizetettre állításának külön kezelése

1.8.7

  • Javítás: Kompatibilitás egy országos beállítással

1.8.6

  • Fejlesztés: Cikkszám hozzáadható a termék megjegyzéshez

1.8.5

  • Javítás: ÁFA % float pontatlanság
  • Javítás: számla linkek új tabon nyitása
  • Javítás: kupon lekérdezés hiba Woo 3.7 előtt
  • Fejlesztés: prefix mentése a számlaszámmal
  • Javítás: Manuális számlakészítésnél teljesítés dátuma és megjegyzés csak akkor került be, ha volt beállítva határidő is.
  • Javítás: Hiányzó mennyiségi egység az extra díjaknál, pl utánvét.

1.8.4

  • Frissítés: WordPress biztonsági előírásaihoz alkalmazkodás.

1.8.3

  • Javítás: Ingyenes szállítás esetén 27%-os ÁFA kulcs.

1.8.2

  • API kérések kikapcsolása, amíg nincsenek megadva a kulcsok

1.8.1

  • hibajavítások
  • adószám mező használható a rendelésből is

1.8.0

  • ÁFA kulcs javítások

1.7.0

  • Kuponkedvezmények javítás

1.6.8

  • hibajavítások

1.6.7

  • hibajavítások

1.6.6

  • official release

1.3.7

  • hibajavítások

1.3.6

  • hibajavítások

1.3.5

  • hibajavítások

1.3.4

  • hibajavítások

1.3.3

  • nem készülhet duplikált dokumentum akkor sem, ha új kérés fut, de a régi még nem tért vissza
  • teljesített rendelés woocommerce e-mailbe bekerült a számla letöltése gomb
  • nem készülhet duplán díjbekérő a státuszok változtatásakor
  • fizetési módok “Díjbekérő” opciója, ha nincs bepipálva (pl. azonnali online fizetési módoknál), nem fog díjbekérő készülni

1.3.2

  • Hibajavítások

1.3.1

  • Kapcsolható, hogy csak a cégnév vagy cégnév és a teljes név kerüljön megjelenésre.

1.3.0

  • Vezetéknév Keresztnév felcserélése opció
  • Fizetési módoknál pénzügyi teljesítést nem igényel opció
  • Külön Billingo menü, optimalizálás

1.2.5

  • Az áfa kulcsokat lehet párosítani

1.2.4

  • Kerekítési lehetőség hozzáadása a billingo konfigurációs oldalhoz / adding rounding option to billingo config

1.2.3

  • a számla a kosár devizanemében kerül kiállításra kódoptimalizálás

1.1.9

  • Removed duplicated array item assignment to fix shipping unit value

1.1.8

  • Shipping unit added

1.1.7

  • Calculation changes: rounds removed, billingo gets brutto values to calculate the position prices

1.1.6

  • Hibajavítások

1.1.5

  • Hibajavítás: utánvét esetén nem készül díbekérő; szállítási költség számolási javítás (bruttó, nettó)

1.1.4

  • Hibajavítások

1.1.3

  • Fizetési határidő fizetési módonként

1.1.2

  • Hibajavítások

1.1.0

  • WooCommerce 3.0 kompatibilitás

1.0.4

  • Megadható az adószám, 100e ft feletti áfatartalomnál a vásárlás oldalon megjelenik az adószám mező(opcionális) és egy figyelmeztetés, hogy kötelező megadni, ha van.
  • Ha nem sikerült létrehozni számlát, akkor a rendelés megjegyzéseibe bekerül, hogy mi volt a hiba

1.0.3

  • Ingyenes szállítás javítása, forrás: https://www.facebook.com/groups/wpcsoport/permalink/1415346541816505/

1.0.1

  • Számlatömb ID megadható a beállításokban

1.0.0

  • WordPress.org-ra feltöltött plugin első verziója